Dűlőink

Bakta

Már a nagyon régi időktől kezdve a Bakta dűlő egy fogalom volt. A régi öregek azt mondták: itt sohasem lehetett szőlőterületet vásárolni, csak örökölni. A Bakta, a síkság és a dombvidék találkozási pontján található, a város szívéhez közel. Dél-keleti fekvésű, így reggel a Nap korán üdvözli a tőkéket és ebben a dűlőben szárítja fel először a harmatcseppeket, Minden évben ebben a dűlőnkben fakadnak legelőször a szőlőrügyek. A Bakta utolsó egy hektár egybefüggő darabját igazán nagy becsben tartjuk, Merlot szőlővel ültettük be és mellette itt hoztuk létre borbirtokunk központját.

dűlőink

Baranyavölgy

A völgyet erdő veszi körül, ahol hajnalban a madarak énekétől hangos a környék. Parcelláink déli, dél-keleti fekvésűek, ahol minden fajta adott egy dűlőszelektált bikavér készítéséhez. Merlot, Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon fajtákat telepítettünk ide.

dűlőink

Hidaspetre völgy

Legnagyobb egybefüggő dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul és egy teljesen zárt, védett völgy rendszert képez. Mind a hűvösebb északi-észak keleti oldalon, mind a déli fekvésű parcelláinkon telepítettünk kékfrankost az általunk gondosan választott osztrák és magyar klónokból. A melegebb oldalra Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Syrah került még.

dűlőink

Lisztes völgy

Igazi szekszárdi lankás domboldal, amely délre néz, kora reggeltől késő estig a Nap füröszti a tőkéket. Genetikai értelemben is nagy értékű területről van szó, hiszen ebből az 1920-as telepítésű, 100 éves ültetvényből indult el egy érdekes kadarka klón kísérlet, amit a Pécsi Szőlészeti Borászati Kutató Intézet végzett több éven keresztül. Ezt a közel 1ha-os területet folyamatosan pótoljuk az innen származó legjobb tulajdonságokkal rendelkező szőlőtőkékkel.

dűlőink

Virághegy Dűlő

Legszebb fekvésű dűlőnk, az álmunk. Egy nagyon különleges terület, A délre néző, keleti és nyugati irányban nyitott domboldalon állandóan fúj a szél. Míg a keleti oldalra Kadarka klónszelekciónkat, Kékfrankost telepítettünk, addig a nyugati oldalra Merlot került. Telepítéskor elvetettük a teraszok kialakítását és kihasználva a dűlő fekvését, a sorok Észak-Dél irányba haladnak, így a napsugárban fürdenek reggeltől-estig.