1964

A család Szekszárdra költözik.

„Középiskolai éveimben családunk 600 négyszögöl területet vásárolt a Baktában, azon a nagyszerű helyen, ahol a régi értékrendet képviselő világban soha nem lehetett birtokot venni, csak örökölni.

Mivel én tanultam szőlészetet, ezért elsősorban az én, és testvéreim feladata volt művelni a
szőlőt.”

-Péter

1974

A döntés.

„Elhatároztam, hogy a helyi borversenyen benevezem a család kadarka borát, édesapám nevén, persze ezt úgy tettem, hogy senki se tudja.

Az egyik vasárnap reggelén édesapám a helyi újságot olvassa, és nagy betűkkel hozzák, hogy az első helyen végzett Vida Sándor kadarkája. Apám nagyon szigorú ember volt, de akkor megcsillant a könny a szemében. Magához ölelt és azt mondta: "Meglátod, még ezt az Úr meghálálja". Ez a szülői gondolat ismét megerősített abban, hogy a borral érdemes foglalkozni.

-Péter

1980

Első szőlőtelepítések

„Még menyasszony voltam amikor kész tények elé lettem állítva. Péter megjelent, és bejelentette, hogy lefoglalta a baktai területet.”

– Ágnes

1990

Palackba zárva.

„Első palackozott borunk szinte egyidős velem. Pár hónapra rá, hogy megszülettem, 1990 februárjában vásárolta meg édesapám az első palackozó gépünket, ez végleg eldöntötte, hogy merre is megy tovább a családunk”

-Zsuzsi

2003

La Vida, az élet maga.

Csúcsborunk első évjárata az emlékezetes 2003-as évjáratból született meg. Akkor a négy legszebb hordó kaphatta ezt az elnevezést. Már a megjelenés évében megnyerték a legrangosabb nemzetközi
borversenyeket, amiket sok-sok további siker követett később is.

A mai napig mindössze hét évjáratban 2006, 2007, 2011, 2012, 2013, 2016, és legutóbb 2017-ben készült La Vida.

2004

új feldolgozó

Időközben újabb és újabb parcellákon dolgozhattunk, és ahogy nőtt a területünk megkerülhetetlenné vált és óriási előrelépést jelentett számunkra, hogy elkészült baktai területen a feldolgozónk, majd hamarosan a hozzá tartozó pince is.

2010

Üdv a fedélzeten!

„Dűlőre jutottam. Egyáltalán nem volt egyértelmű, szüleim soha nem tereltek ebbe az irányba. Útravalónak annyit
kaptam, mindegy mit tanulok, mihez kezdek, de abban ne érjem be a középszerűséggel. Közgáz után Írországban találtam magam egy nemzetközi vállalat vezetőképző programjában. Nagyon jól éreztem magam, mégis valami hiányzott, egy év után hazajöttem. Két évet töltöttem a McCann reklámügynökségénél, jól éreztem magam, de valami hiányzott. Hazajöttem” Az elmúlt években leginkább a fejlesztésekért feleltem, mostanság borkóstolók, a marketing és export teszi időm legnagyobb részét.

- Peti

2011

„Az év bortermelője Magyarországon” díj

A cím nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

2012

Virághegy. Álomból valóság.

Amióta csak megvettük ezt az akkor még teljesen elvadult parcellát fákkal és bokrokkal benőve, sokat gondolkodtunk mivel is kellene majd betelepítenünk. Az álomból aztán 2012-ben valóság lett. A 2011-es előkészítés után az általunk gondosan kiválasztott kadarka és merlot klónokat telepítettünk talán a legszebb fekvésű dűlőnkbe. Már pár szüret után éreztük, hogy ez egy nagyon különleges terület. A 4 ha-os délre néző, keleti és nyugati irányban nyitott domboldalon állandóan fúj a szél.

2013

Baranya-völgy dűlő újratelepítés

A 2011-ben nekiálltunk dűlőink teljes újratelepítésének. 2018-ig közel minden parcellánkat megújítottunk. Az elmúlt évtizedek tapasztalatával olyan fajtákkal, klónokkal és térállással ahogy azt megálmodtuk. 2012-ben Baranya-völgy volt soron.

2019

Új arculat és címkék

A megkezdett munkák logikus folytatásának tűnt az arculatot és címkéket rendbe tenni. Hogy-hogy nem -hosszú történet- egy katalán stúdióban találtuk magunkat, ahol Xavier Bas csapata világszínvonalú munkát végzett. Végre a borok stílusához és minőségéhez illő ruhát kaptak a palackjaink.

2019

Új feldolgozó, technológiai fejlesztés

Visszanézve is mozgalmas év volt! Az arculat és cmkék mellett életünk legnagyobb beruházását is levezényeltük ebben az évben. Cél, egy világszinvonalú feldolgozó volt, ahol a lehető legkevesebb komromisszum mellett dolgozhatunk. Sok év tervezés után, precíz kivitelezéssel a 2019-es évjáratot már itt dolgoztuk fel.

2020

zsuzsi a fedélzeten

a közgáz után MOL, CIB bank, és Ford vállalatoknál eltöltött évek alatt lassan megszületett a döntés, hogy a borász szakmát is megtanuljam. Az elméletet gyakorlat követte. Magyarországon, majd Új-Zélandon töltött szüretek után itthon találtam magam. a 2020-as évjárat már saját kezem munkája.

2022

export

Bár még nincs vége az évnek, de idei exportunk már most elérte éves értékesítési mennyiségünk felét. Hiszünk helyi fajtáinkban, és a borvidék nemzetközi sikerében.

Magunkról

2011-es „Év bortermelője Magyarországon” megtisztelő díj után egy csendesebb időszak következett, ami alatt azonban a család nem pihent. A háttérben fontos döntéseket hoztunk, és dűlőinket már ennek szellemében telepítettük újra. Jelenlegi birtokméretünk 23 Ha. Három évtizede dolgozunk dűlőinkben, és végre minden szőlőterületünkön olyan fajták, olyan művelésmódokkal és tőkeszámmal teremnek, amik lehetőséget adnak számunkra, hogy az igazi szekszárdiságot megmutassuk. Azt gondoljuk, hogy a borvidék egyedi adottságainak és értékeinek közvetítésére Kékfrankos, Kadarka és bikavér boraink a legalkalmasabbak.

„Elegáns és kedves borok.

Mi ebben hiszünk.”

„a szőlő az első. Abból kell a bort megszülni.

Mert a bort nem csinálják, születik.”

„Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni.

Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap.”