MI IS TAGJAI LETTÜNK A FINE WINES ASSOCIATION SZERVEZETNEK. ENNEK A KÖZÖS SZÖVETSÉGNEK A CÉLJA, HOGY A KÖZÉP-KELET EURÓPAI, AZON BELÜL IS A MAGYAR BOROK IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ BORKEDVELŐK, SZAKMABELIEK, VAGY AKÁRCSAK IDELÁTOGATÓ TURISTÁK MINÉL TÖBB INFORMÁCIÓT SZEREZHESSENEK A BORVIDÉKEKRŐL, EZÁLTAL ÁTFOGÓBB, SZÉLESEBB KÖRŰ TUDÁSRA SZERT TÉVE. HAZÁNKBAN A SZŐLŐTERMESZTÉS ÉS BORKÉSZÍTÉS MÁR-MÁR ŐSI HAGYOMÁNYOKON ALAPSZIK, ERŐTELJES MÚLTTAL RENDELKEZIK, MÉGIS A KÜLFÖLDI PIACOKON FELTÖREKVŐNEK SZÁMÍTUNK.

Az FWA szeretné a minőségi, magyar borokat ismertebbé tenni, úgy vélik a tagok egymást segítve, ismereteiket és szakmai kapcsolataikat megosztva még sikeresebbek lehetnek boraik és termőterületeik bemutatásában.

Az FWA tagjai négy különböző borrégió négy különböző borvidékének fontos és jelentős presztízs borászata. Mindegyik pincészet más-más stílust képvisel, azonban ami közös bennünk az az értékrendünk, a családias hangulat, a helyi szőlészeti és borászati hagyományok tisztelete, valamint az ezzel összhangban lévő folyamatos innovációs törekvések.

A szövetségnek hála jobban betekintést nyerhettek a pincészetünk életébe és a többi tag által megismerhetitek a helyi, egyedi szőlőfajták fajtaborait, a házasításokat, a különböző borstílusokat, a magyar borvidékek speciális adottságait, a régiók változatos és széleskörű, a fogyasztók ízvilágát minden tekintetben kiszolgáló magas minőségű borpalettáját, valamint a környezettudatos borkészítést és a biobor előállítását.

Az FWA tagjai

 Felső-Pannon borrégió: Etyek – Etyek Kúria Tokaji borrégió: Tokaj – Tokaj-Hétszőlő Bio Birtok
Felső-Magyarország borrégió: Eger – Tóth Ferenc Pincészete Pannon borrégió: Szekszárd – Vida Borbirtok

 

Célunk

A társulás célja, hogy az eredetvédelmi földrajzi árujelzők (Etyek-Buda OEM, Sopron/Ödenburg OEM, Szekszárd OEM, Tokaj OEM, Eger OEM) népszerűsítésével a fogyasztók részére kellő mennyiségű információt jusson el és ezáltal könnyedén kiválaszthassák a nekik legmegfelelőbb terméket.

Mi hiszünk a közösség összetartó erejében, így nagyon örülünk, hogy ennek az összefogásnak a részesei lehetünk!

Letölthető kiadványaink: